Vad borde man berätta om gotiken (förutom alla detaljer om arkitektur, konst och musik) och hur tidsperioden påverkat vår samtid hur hittar man denna…

Frågan ställd

Vad borde man berätta om gotiken (förutom alla detaljer om arkitektur, konst och musik) och hur tidsperioden påverkat vår samtid hur hittar man denna information? I skolan har jag lärt mig att närma mig problem ur geografisk, ekonomisk, kulturell, social, religiös och politisk synvinkel.

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

I ditt fall tror jag att det är bäst att du söker dig till ett bibliotek (t.ex. Tölö, Richardsgatan eller Böle som har det bästa utbudet på svenska) och bekantar dig med något allmännt konversationslexikon, ifall du inte speciellt vill koncentrera dig på gotiken inom arkitekturen eller konst .
Du kan också beställa tid på en av bibliotekets internetstationer och gå in något av de elektroniska uppslagsverk som man kan söka på nätet. Encyclopedia Britannica (engelskt) och Webfacta (finskt) verkade bägge ha relevanta uppgifter om gotiken. Bibliotekens personal hjälper dig gärna med att hitta uppslagsverken, både i pappersformat och på webben.

2 röster
Fann du informationen nyttig?
Ämnesord
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.