Vart kan jag vända mig för att få mer info om mina anfäders liv, var dom bott,vart dom flyttat och vart. Som nu är forskar jag bara på internet Hiski och där…

Frågan ställd

Vart kan jag vända mig för att få mer info om mina anfäders liv, var dom bott,vart dom flyttat
och vart.

Som nu är forskar jag bara på internet Hiski
och där får jag bara veta
när dom är döpta födda
vigda och begravda.
Vad jag tror so måste det
finnas mer skrivet om dem
och deras leverne.
Vart skall jag vända mig?

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

På Genealogiska Samfundet i Finland finns det sakkunniga som kan hjälpa er vidare. Samfundets address på nätet är http://www.genealogia.fi/sve/indexr.htm , och på den webbplatsen finns alla praktiska råd när det gäller att släktforska.

På Befolkningsregistercentralens hemsida, http://www.vaestorekisterikeskus.fi/indexsv.htm finns en efternamnskarta där man kan se var i Finland mänskor med ett visst tillnamn är/har varit bosatta.

Samtliga kyrkböcker finns mikrofilmade på rullfilm fram till ca 1850-1860. Hela serien av mikrofilmer finns i Riksarkivet i Helsingfors (http://www.narc.fi/swe/index.html. LandskEn del mikrofilmer som rör Kyrkslätt finns att få från Esbo landskapsbibliotek.
Det lönar sig också att ta kontakt med den församling, där anfäderna varit bosatta. Den bästa sidan att börja ifrån är dock Geneologiska samfundet som näms ovan.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
Ämnesord
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.