Vi söker nya lättlästa skönlitterära böcker för barn och ungdom på finska och undrar om ni har förslag på några för inköp. Det är tänkt som ett komplement till…

Frågan ställd

Vi söker nya lättlästa skönlitterära böcker för barn och ungdom på finska och undrar om ni har förslag på några för inköp. Det är tänkt som ett komplement till hemspråksundervisningen i grundskolan här i Mariestad, Sverige. Det kan till exempel vara någon serie med stigande svårighetsgrad.

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Många bibliotek har läsetips på deras websidor, t.ex. Helsingfors stadsbibliotek på följande sida, Lukemista http://www.lib.hel.fi/Page/3822990a-1b2a-42bf-af07-cb8d15f7ee32.aspx .
Bland de här tipsen finns även en sida där man rekommenderar böcker till olika skolgrader (i sammanhang med en tävling). Jag tror att ni kunde hitta bra ideer här,
http://www.lib.hel.fi/Page/c624b0ab-1cc2-41f2-a7c7-51bff6ef33d0.aspx . Även andra bibliotek rekommenderar böcker, t.ex. Tammerfors stadsbibliotek, http://www.tampere.fi/kirjasto/lapset/luettelo.htm . Ni kan hitta flera andra också på Lapsille (Barn) -kanalen vid Bibioteken.fi -tjänsten, http://www.kirjastot.fi/lapsille/kirjastot .

4 röster
Fann du informationen nyttig?
Ämnesord
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.