Jag letar efter en bok som jag läste någon gång på mellanstadiet, alltså runt år 2011-2014. Jag kommer inte ihåg mycket, trots att jag läste om dessa böcker…

Frågan ställd

Hej! Jag letar efter en bok som jag läste någon gång på mellanstadiet, alltså runt år 2011-2014. Jag kommer inte ihåg mycket, trots att jag läste om dessa böcker MASSVIS med gånger, hur som helst. Jag kommer ihåg att det var minst 2 böcker, ena hade ett rött och svart omslag, och den andra ett lila och svart. Det handlade om en (rätt rik skulle jag tro) flicka, som bodde ensam, vet ej vad som hade hänt med hennes föräldrar, men hon hade massa betjänter. Hon hade även ett djur, som jag om jag minns rätt var hårig och från en myr i Norge, ser framför mig "kusin itt" ifrån familjen Addams, men kan ha helt fel. I en av böckerna träffade den här flickan en rätt läskig katt också, som var ond (kanske). Inte alls mycket att gå på men det är det jag kommer ihåg. Tack på förhand för hjälpen!

Svar

Besvarad

De givna kännetecknen tycks passa Ottolina-böckerna av Chris Riddell. Ottolinas föräldrar är ständigt frånvarande och hon har en liten hårig varelse som heter Herr Hubb/Mr Munroe och som sägs vara en renrasig norsk knähund. Huvudantagonisten i den första delen i serien är Gula Katten. Omslaget på den första boken är rött och svart och på den andra boken lila och svart.

Här är pärmen för Ottolina och mysteriet med Gula Katten:

https://image.isu.pub/101229113321-75d10f275c344e84bea6854cef9e1fe9/jpg/page_1_thumb_large.jpg

Ottolina-böckerna är tillgängliga i flera bibliotek i både Finland och Sverige och kan köpas bl.a. från Bokbörsen och Tradera.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.