När jag vet ung på 90-talet läste jag en fantasyserie som jag inte kan finna. Jag minns att den handlade om en pojke som kunde dela sinne med sin vargkompis…

Frågan ställd

Hej!

När jag vet ung på 90-talet läste jag en fantasyserie som jag inte kan finna. Jag minns att den handlade om en pojke som kunde dela sinne med sin vargkompis. Vid ett tillfälle dog pojken men han hann flytta ditt sinne till vargens och levde då i vargens kropp tills hans kropp återupplivades.

Jag kan inte komma på vad böckerna hette och jag lyckas inte googla mig till det.

Jag vore mycket tacksam om ni kunde hjälpa mig!

Svar

Besvarad

Det kunde möjligen gälla Robert Jordan's populära fantasybokserie Sagan om Drakens återkomst (eng. The Wheel of Time) som har utgivits mellan början av 90-talet ända till 2000-talet.

Det finns några karaktärer i böckerna, Perrin Aybara (en av huvudkaraktärerna i serien), Elyas Machera och få andra som har förmågan att mentalt bli vargar och dela sitt sinne med dem; de får bl.a. förhöjd lukt och förmågan att se i mörker. Deras ögon lyser gult p.g.a. förmågan.

Jag vet tyvärr inte om karaktärernas öden, men återfödelse är ett tema i böckerna, så det kan bra hända att det som beskrivits har hänt till en av huvudpersonerna.

Bokserien är tillgänglig bl.a. i Depåbiblioteket och några andra bibliotek i Finland samt flera bibliotek i Sverige:

https://finna.fi/Search/Results?lookfor=sagan+om+drakens+%C3%A5terkomst&type=AllFields&sort=main_date_str+asc%2Cid+asc&lng=sv

https://libris.kb.se/hitlist?q=sagan+om+drakens+%C3%A5terkomst&r=&f=simp&t=&s=rc&g=&m=10

Ifall detta inte är fallet, kanske någon av våra läsare känner till serien?

1 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentarer

Jag tror inte det är Sagan om drakens återkomst eftersom ingen flyttar sitt medvetande till en vargkropp om jag minns rätt. De pratar "bara" med vargarna. Men det kan vara Fjärrskådar-trilogin av Robin Hobb. Har ett vagt minne något sådant.

Första boken och andra boken om Fjärrskådarna av Robin Hobb handlar om det som frågeställaren beskriver! I början av andra boken är huvudkaraktären vargen, som han är bunden till på ett djupare plan än vanliga människor. På engelska heter den Assassins apprentice, andra boken är Royal assassin.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.