noveller

6 träffar. Visar 1–6 träffar.
Fråga Läst Betyg Besvarad Öppna Svar
Jag undrar om ni har svenskspråkiga böcker som innehåller korta historier/berättelser som passar att läsa högt för äldre personer på äldreboende? Berättelserna… 441 25.4.2017 Här finns några memoarer och noveller son kunde vara lämpliga. - Vivi-Ann Sjögrens självbiografisk serie: Kattens ansikte: barndomsår 1938-1947, Lasses kiosk: 1947-1956 och Liten fru i litet hus: 1957-1965 - Yrsa Stenius, Taxar, kärlek och sorg - Mereta Mazzarella, November: berättelser - Eeva Kilpi, Gränslöshetens tid: en berättelse om barndomen, Vinterkrigets tid: barndomsminnen, Längtans tid och Fortsättningskrigets tid - Tove Jansson, Meddelande: noveller i urval 1971-1997 - Ann-Mari Lindberg, Pappa vet bäst - Alexander McCall Smith, Ett slags tax - Arto Paasilinna, Skojarna i örtagården: en rövarhistoria Intressanta kunde också vara barnböcker och ungdomsböcker som man har läst när man var ung. Böcker finnsi Helmet-bibliotekens...
Hur eller var kan man få tag på Larin-Kyösti el Karl-Gustaf Larsson (pseydonym) novell "Keira ja Svakko" Ingår i samlingsverk "Leipä ja laulu". Har den… 1136 6.8.2014 Tyvärr är Larin-Kyöstis novell ”Keira ja Svakko” inte översatt till svenska. Verket ”Leipä ja laulu : kokoelmia kertomuksia ja taruja” (Otava, 1905) finns i Umeå universitets samlingar. Ni kan höra er för vid ert bibliotek i fall man därifrån kan beställa verket som fjärrlån. I fall Umeå bibliotek inte går med på ett fjärrlån finns verket på många bibliotek i Finland. http://dbgw.finlit.fi/kaannokset/index.php?lang=FIN http://libris.kb.se/ http://www.ub.umu.se/ http://monihaku.kirjastot.fi/fi/
Läste någon gång på sjuttiotalet en sf-roman eller -novell. Den kan möjligen ha hetat "priset". Handlingen som jag minns den var i stora drag att någon person… 1054 20.2.2012 Jag tror att att novellen du söker kan vara The Lottery av Shirley Jackson, publicerad första gången i The New Yorker 1948. Den handlar om en amerikansk småstad som varje år genomgår en ritual känd som lotteriet.
Var i Stockholm kan jag hitta boken Bland Träden (Milli trjánna) av Gyrdir Eliasson? 1371 11.4.2011 Boken finns till exempel på Svenska Akademins Nobelbibliotek i Stockholm http://www.nobelbiblioteket.se/web/nobelbiblioteket.aspx Enligt informationen på bibliotekets webbsidor så kan också privatpersoner låna böcker ur samlingarna http://www.nobelbiblioteket.se/web/Laneregeler.aspx Jag har tyvärr inte lyckats lokalisera boken på Stockholms stadsbibliotek.
Vi söker efter en novell av Esa Sariola som ska heta Hunden. men vi hittar den inte. Kan ni hjälpa oss få fram om den finns och isåfall i vilken novellsamling. 863 18.9.2006 Esa Sariola har skrivit en novell, som heter Koira = Hunden och den finns i novellsamlingen Väärinkäsityksiä som är översatt till svenska, Sariola, Esa, Missförstånd : akustiska berättelser. Helsingfors 1988.
Jag har en fråga som gäller författaren Solveig von Schoultz. Hon har skrivit en text/bok som heter "Någondera" och jag skulle vilja veta vad det är för… 2088 26.9.2003 Någondera är en novell, som återfinns i novellsamlingen Somliga mornar, utgiven 1976.