Rubrik
Jag fick läsa en novell i skolan (ca 40 år sedan) som handlade om en död persons namn. Man fick följa namnet under en (ca 70-års) period då namnet dök upp på…

Frågan ställd

Hej, jag fick läsa en novell i skolan (ca 40 år sedan) som handlade om en död persons namn. Man fick följa namnet under en (ca 70-års) period då namnet dök upp på olika ställen ( tex inuti ett klädesplagg, på olika dokument, ett album och slutligen på trasig penna längst in i en byrå) och novellen avslutades med att det var sista gången någon uttalade/ läste namnet och sedan var det raderat ur världen.
Vet du/ ni vad novellen heter? Jag tror inte den var svensk utan skriven av någon europeisk författare. Tacksam för förslag.

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

En av våra läsare föreslår Novellen När dog János Kovács, som är skriven av den ungerske författaren Lajos Zilahy.

5 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentarer

Novellen heter "när dog János Kovács" skriven av den ungerske författaren Lajos Zilahy

Hej
Jag hade denna antologi i skolan (gymnasiet) detta var en rysk författare och det var en novell. Jag minns att antologisamlingen var grön, tror jag. Jag frågade min gymnasielärare i slutet var den kom ifrån för jag hade glömt det och mindes den så skarpt... hon kom någon dag senare för hon kunde inte heller släppa det. Då fick jag en gammal kasserat exemplar av denna antologi med novellen i. Jag sitter på jobbet och kan inte kolla det men jag tror jag har den kvar. Jag återkommer om jag hittar den. Tack ÖP i Ystad och Marie-Louise R... Minnen!

Nåja, jag yttrade mig väl för tidigt och det verkar som allt som stog ovan var det rätta, men den är fantastisk.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.