Är intresserad av vad det finns för material om sjukdomslidande. Är patientens upplevelser angående lidande undersökta? Jag studerar på Arcada till sjukskötare…

Frågan ställd

Är intresserad av vad det finns för material om sjukdomslidande. Är patientens upplevelser angående lidande undersökta? Jag studerar på Arcada till sjukskötare. Jag skall skriva mitt slutaarbete om sjukdomslidande från patientsynvinkel genom att studera skönlitteratur som patienter skrivit. Jag vill gärna veta vad det finns undersökt sedan tidigare. Dessutom blir jag tacksam för lästips på bra böcker som handlar om patientupplevelse av sjukdom och lidande.

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Patientens upplevelser är säkert undersökta, bästa uppgifterna får du i Terkko Navigator www.terkko.helsinki.fi Om smärta och lidande har det skrivits många böcker, när du slår upp i huvudstadsregionens mediedatabas Helmet på "smärta" får du t.ex. Linton, Steven James: Att förstå patienter med smärta 2021 och Wicksell, Rikard: Att leva med smärta : ACT som livsstrategi 2014. I skönlitteraturen har många författare skildrat personlig smärta både fysisk och psykisk, Radelid Björn (i flera romaner) Jersild P.C. Babels torn, Lundkvist Arthur: Färdas i drömmen och föreställningen, Cleve Anders; Lockbete, Styron William:I ett synligt mörker, Martin Mona: Svart is. Delblanc Sven: Livets ax, och Slutord, Valere Valerie: Mig lurar ni inte (anorexi) Heller Joseph & Speed Vogel:Ingenting att skratta åt.I fall du behöver flera titlar tag kontakt med biblioteket(t.ex. Richardsgatans bibliotek)

0 röster
Fann du informationen nyttig?
Ämnesord
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.