Jag ska skriva en biografisk analys och jag vill hitta en bok (eller film) som passar. Förvandlingen av Franz Kafka var ett exempel vi fick jobba med men nu…

Frågan ställd

Hej! jag ska skriva en biografisk analys och jag vill hitta en bok (eller film) som passar. Förvandlingen av Franz Kafka var ett exempel vi fick jobba med men nu behöver jag en annan bok. Några tips?

Svar

Besvarad

Det är lite svårt att ge tips utan att veta lite mera om hurdan uppgift det är fråga om, vilka perspektiv, hurdan litteratur ska användas osv. Om man skulle tänka på sådana romaner där det finns en berättare som berättar om sitt eget liv och sin utveckling eller någon sorts förändring eller händelse, skulle t.ex. Räddaren i nöden / J. D. Salinger, Black boy : en berättelse om barndom och ungdom / Richard Wright kunna vara passliga. En finsk roman Utrensning / Sofi Oksanen ; översättning: Janina Orlov kunde också passa, men den är ganska lång. Lite annorlunda är Vägen till Klockrike av Harry Martinson, men skildrar också utvecklingen av berättaren.

 

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.