Jag undrar var jag kan hitta fakta om Makedonien på svenska???

Frågan ställd
21.1.2004

Jag undrar var jag kan hitta fakta om Makedonien på svenska???

Svar

Besvarad
21.1.2004
Sist uppdaterat
22.8.2005

Det är inte helt enkelt att hitta överskådlig information om Makedonien på svenska, men kanske de här tipsen kan hjälpa dig.

I huvudstadsreginens bibliotekskatalog HelMet på adressen http://www.helmet.fi finns det bara äldre böcker om Makedonien på svenska.

På sidan http://www.biblioteken.fi/page.asp?_item_id=555 vid Biblioteken.fi finns bl.a. ämnesindexet Svesök, med hänvisningar till webbartiklar om Makedonien, men de verkar kanske vara rätt detaljerade. På sidan hittar du också svenska skoldatanätets Länkskafferiet, där du kan söka länkar om Makedonien, varav en hel del är svenska och anpassade för skolelever.

På Nationaencyklopedins webbplats http://www.ne.se finns det äskert uppdaterat material om Makedonien på svenska. Nationalencyklopedins webbplats kräver tyvärr abonnemang, men kanske din skola abonnerar på Nationaendyklopdins webbupplaga.

Via Google hittar man ett par adekvata länkar. Av dem är Utrikesplotiska Institutets faktaartikel mest informativ. Den finns på adressen http://www.ui.se/fakta/europa/makedoni.htm Om du tycker att du kan läsa norska så kan du titta på adressen http://www.leksikon.org/art.php?n=3021

0 röster
Fann du informationen nyttig?
Ämnesord
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.