När jag var liten och gick på dagis läste en an fröknarna en berättelse som jag tyckte var läskig och jag kommer ihåg hur jobbig jag tyckte att den var. Det…

Frågan ställd
9.3.2021

När jag var liten och gick på dagis läste en an fröknarna en berättelse som jag tyckte var läskig och jag kommer ihåg hur jobbig jag tyckte att den var.
Det här var på 90-talet jag är född 88.

Det var en skräckberättelse. Jag kommer bara igåg handlingen vakt men det handlade om en man som kanske var kriminell och som när han dog blev upphängd på en dörr i kyrkan och jag tror stt han kom igen. Har för mig att hans namn var något i stil med morris, mården eller något sånt.

Jag undrar om det ringer någon klocka hos er vad det kan ha varit för bok. Det var bilder i den.

Mvh

Svar

Besvarad
11.3.2021

Det kan handla om Skinn Skerping - hemskast av alla spöken i Småland  av Astrid Lindgren.

Skinn Skerping var en dräng, som gjorde en massa galenskaper. En mörk höstkväll hittade han på att han skulle skrämma ordentligt kantoren i kyrkan som han inte tyckte om. Han smög in i kyrkan, klädd i ett vitt lakan, där kantoren satt och spelade psalmer. Men hans lakan fastnade vid kyrkdörren, och han trodde att det var Gud som straffade honom. Han blev så skrämd att blodet isade i honom och han var varken levande eller död. Han fick ligga utanför kyrkdörren i hundra år, tills en modig piga bar honom till begravningsplatsen.

2 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.