Söker en barnbok som jag minns att vi hade på förskolan när jag var barn typ 88-92 däromkring. Jag minns tydligt spretiga illustrationer med tusch som om ett…

Frågan ställd

Söker en barnbok som jag minns att vi hade på förskolan när jag var barn typ 88-92 däromkring.
Jag minns tydligt spretiga illustrationer med tusch som om ett barn hade ritat. Riktigt skönt naiv stil. Vill också minnas mycket fokus på monster och eventuellt robotar. Jag tror att det handlade om ett barn som fantiserade ihop en massa olika monster, hjältar osv. Oklart om originalspråket var annat än svenska.

Svar

Besvarad

Beskrivningen av illustrationsstilen för mina tankar till illustratörerna Quentin Blake och Tony Ross. Vad gäller handlingen, kunde Russell Hobans och Quentin Blakes barnbok Monster (eng. Monsters) komma i fråga. Den handlar om John som älskar att rita olika slags monster och vars föräldrar blir oroade över hans egendomliga hobby samtidigt som hans teckningar blir bara mer och mer realistiska.

Monster utkom på svenska år 1990, så den skulle passa tidsmässigt också. Boken är tillgänglig i Depåbiblioteket i Finland och i flera bibliotek i Sverige:

https://vaari.finna.fi/Record/vaari.964259?lng=sv

https://libris.kb.se/bib/7648767

Här syns pärmbilden för den engelska utgåvan:

https://i.gr-assets.com/images/S/compressed.photo.goodreads.com/books/1376436635l/18329659.jpg

Ifall det gäller någon annan bok, skulle jag trots allt rekommendera att titta närmare på Blakes och Ross äldre produktion.

3 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.