Undrar om det finns något bra sätt för mig som köper in finsk litteratur till folkbibliotek i Göteborg, Sverige, att få reda på recensioner av nya finska…

Frågan ställd

Hej, undrar om det finns något bra sätt för mig som köper in finsk litteratur till folkbibliotek i Göteborg, Sverige, att få reda på recensioner av nya finska romaner (men recensionerna på svenska!)?

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Tyvärr finns det inte så många recensioner om nya finska böcker på svenska, och jag kunde inte finna sådana sidor som skulle samla dem ihop. Finlandssvensk litteratur kan finnas bättre, till exempel på Huvudstadsbladets sidan: http://hbl.fi/kultur/finlandssvensk-litteratur, och Lysmaskens sidan: http://www.lysmasken.net/. Om en finsk bok översättas till svenska, man troligen skriver en recension om det, men mest av finska böcker översättas inte.

Om du inte förstår finska, du kan använda Google översätt (http://translate.google.com/?hl=sv&tab=wT#) som automatiskt översättar finska till svenska. Översättningen är inte så bra men det kan förstås. Finska recensioner kan finnas på finska tidningarnas sidor. ”Helsingin Sanomat” har även söksidan för recensioner: http://www.hs.fi/kirjat/?cmp=tm_kulttuuri_kirjat, och Lysmasken publicerar recensioner också på finska: http://www.kiiltomato.net/. På webbplatsen Ord i Tiden (http://kirjailijat.kirjastot.fi/sv-FI/) finns det många recensioner om nya finska böcker på finska och några på svenska.

4 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.