Rubrik
Finns det någon källa som är bättre än en annan för att skaffa sig en bra överblick över Finland vad gäller naturgeografi och annan geografi.

Frågan ställd

Finns det någon källa som är bättre än en annan för att skaffa sig en bra överblick över Finland vad gäller naturgeografi och annan geografi.

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Man kan söka efter material i Åbo stadsbiblioteks samlingar på adressen http://www.turku.fi/kirjasto/ Det finska ordet för naturgeografi är luonnonmaantiede. Och med hjälp av motsvarigheten till geografi, d.v.s. maantiede finner man bl.a. Rikkinen, Kalevi: A geography of Finland (1992). En annan bok i Åbo stadsbiblioteks samlingar att granska närmare , även om den eventuellt är ett sidospår i detta sammanhang, är Miljöns tillstånd i Finland (1992).
Övriga bibliotekssamlingar i Åbo som bör utnyttjas är
Åbo Akademis bibliotek http://www.abo.fi/library/ samt Turun Yliopistos (Turku university) bibliotek http://volter.linneanet.fi/ Förutom de ovannämnda sökorden lönar det sig att pröva t.ex. geologi (på finska geologia) Eftersom det rör sig om Finland kombinerar man förstås sökningarna med landets namn, som ju är Suomi på finska. Ett resultat blir då Salonen, Veli-Pekka: Käytännön maaperägeologia (2002).
Geografiska sällskapet i Finland ger ut diverse publikationer, och är annars också en instans som kan vara till nytta http://www.helsinki.fi/maantiede/geofi/

1 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.