Hörde bitar av uppläsning i P1, Sverige, av finsk författarinnas bok som slutade (vad jag minns) med mordet på hjältinnans plågoande från tiden efter…

Frågan ställd

Hörde bitar av uppläsning i P1, Sverige, av finsk författarinnas bok som slutade (vad jag minns) med mordet på hjältinnans plågoande från tiden efter inbördeskriget. Vilken bok?

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

En av våra läsare föreslår Hägring 38 av Kjell Westö, radioföljetong för ett tiotal år sen. Alltså ingen kvinnlig författare, men en kvinnlig huvudperson.

Jag har en lista över böcker https://www.kirjasampo.fi/fi/suomen-sisallissota-2010-luvun-kirjallisuudessa, men dom finns inte översatta till svenska, så att troligtvis är boken ingen av dom? En finsk författarinna, som är bosatt i Sverige, Christina Falck har skrivit en roman om inbördeskriget Vi eller de : Finland 1918 (2013), https://finna.fi/Record/helmet.2127943. kunde boken du söker vara den?

Jag försökte bläddra i radioprogrammstablån, https://sverigesradio.se/tabla.aspx?programid=132&date=2020-02-17, men hittade inget passande där. Det exakta datumet, då du lyssnade på programmet, skulle kanske vara till hjälp.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentarer

Tror det kan handla om ”Hägring 38” av Kjell Westö. Radioföljetong för ett tiotal år sen?
Alltså ingen kvinnlig författare, men en kvinnlig huvudperson.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.