Rubrik
Jag läste en barnbok när jag var liten (början på/mitten av 90-talet) om en snögubbe, som jag inte kan hitta! Minns bara att de byggde en snögubbe som smälte…

Frågan ställd

Hej!
Jag läste en barnbok när jag var liten (början på/mitten av 90-talet) om en snögubbe, som jag inte kan hitta!

Minns bara att de byggde en snögubbe som smälte då det blev varmare ute. Den blev mindre och mindre, de sparade den i en skål när den blivit så pass liten och ställde den på/under bron för att skydda den mot solen. Har för mig att de sparade det sista som fanns kvar i skålen i frysen och tog fram den när det blev vinter igen. Då kunde de använda det när de gjorde en 'ny' snögubbe. Man ser också någon bild på sommaren mitt i. Det var några smådjur som tog morotsnäsan och det de använde till ögon och mun också. De som gjorde snögubben satte dit olika, nya grejer till ögon, näsa och mun varje gång de försvann.

Har sökt på tusen olika sett, men det dyker bara upp den klassiska 'Snögubben' som fick liv och den är det inte..

Tacksam för hjälp!

Svar

Besvarad

Det kunde gälla Allen Morgans och Brenda Clarks barnbok Snögubben (Sadie and the Snowman, 1985) som utkom på svenska år 1990. Det var svårt att hitta någon beskrivning om boken på svenska, men närmare informationssökning på engelska avslöjar att boken handlar om en flicka som bygger en snögubbe gång på gång fastän den alltid smälter. Till slut lyckas hon ändå spara ihop något av snögubben, vilket hon sedan stoppar i frysen för att använda nästa vinter.

Här syns pärmbilden:

https://bokborsenlive.objects.dc-sto1.glesys.net/product/5160/9960943/5fbd8b1dc5bc0.jpg

Boken är tillgänglig i Depåbiblioteket:

https://vaari.finna.fi/Record/vaari.1330002?lng=sv

1 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.