Jag läste en roman ca 1998 som handlade om en kvinna som bodde på en ö, kanske medelålders och oskuld. En man kom inresande, kärlek och erotik uppstod, och…

Frågan ställd

Jag läste en roman ca 1998 som handlade om en kvinna som bodde på en ö, kanske medelålders och oskuld. En man kom inresande, kärlek och erotik uppstod, och senare även mystiskt dödsfall. Det förekom mycket bastubadande, varför jag tror att den utspelar sig på finsk eller åländsk ö. Jag tror det var en kvinnlig författare. Utmärkande för boken är dess form, mycket korta kapitel, en eller en halv sida. Ingen dussinroman, stark och gripande. Inte heller någon författare vars namn är välkänt i Sverige. Jag skulle så gärna hitta den här romanen igen, jag har sökt och sökt utan att finna den. Jag är själv bibliotekarie och har frågat många svenska kollegor i flera år utan att lyckas. Nu står mitt hopp till finska kollegor!

Svar

Besvarad

Någonting i skildringen (korta kapitel, "stark och gripande") påminner mig om Raija Siekkinens 1988 roman Saari, som kom ut med svenska titeln Kvinnan på ön i 1998.

2 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.