Söker en bok om en tonårstjej som plötsligt kommer hem igen med en kasse efter att hon hade vart försvunnen, men hon kommer inte ihåg att hon varit det. Det…

Frågan ställd

Söker en bok om en tonårstjej som plötsligt kommer hem igen med en kasse efter att hon hade vart försvunnen, men hon kommer inte ihåg att hon varit det. Det visar sig senare att hon har DID, alltså har hon flera personligheter och kom därför inte ihåg vad som hade hänt. Hon blev kidnappad av en man som förgrep sig på henne, och för att hantera detta så hade hon en personlighet för olika tillfällen, en personlighet för när han förgriper sig på henne, en för när hon lagar mat osv. Hon blir sedan gravid, föder barnet, mördar mannen och begraver honom bakom stugan hon bodde i med honom. När hon kommer tillbaka hem till sin familj så är hennes barn adopterat av hennes grannar och hon blir ihop med en jämnårig.

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Det handlar troligen om Berövad  (orig. Pretty girl - 13) av Liz Coley. Bokens handling motsvarar precis den som du beskriver. Boken går att hitta på Helmet -  bibliotekens databas i Helsingforstrakten.

2 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.