Jag söker den finska motsvarigheten till eniro.se eller hitta.se Jag söker adress och telefonnummer till person bosatt i Finland? Hur kan jag gå tillväga?

Frågan ställd

Jag söker den finska motsvarigheten till eniro.se eller hitta.se Jag söker adress och telefonnummer till person bosatt i Finland?
Hur kan jag gå tillväga?

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Eniro är ett nordisk sökföretag, och de har söktjänsten också i Finland:
http://www.0100100.fi/0100100/kaikki-palvelut/

Fonecta (https://www.fonecta.fi/) är en annan söktjänst. 020202, som ingår i Fonecta-koncernen, betjänar även på svenska: https://www.020202.fi/pa-svenska

Befolkningsregistercentralen har en adresstjänst som finns på svenska på webbadressen: https://www.osoitepalvelu.net/Default.aspx?lang=sv. Tjänsten är avgiftsbelagd.

Det finns också andra söktjänster, till exempel de här:

http://www.suomenpuhelinluettelot.fi/suomenpuhelinluettelot/index

http://www.16100.fi/

477 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentarer

Jättedåligt att man behöver registrera sig för att få fram information 8födelsedag för att gratulera)- är inte intresserad av att ha konton och registrera mig.

Verkligen dåligt att dessa tjänster inte är "öppna" utan att man måste registrera sig! Jag är inte intresserad av att bli påhakad av envisa försäljare bara för att jag letar efter en (1) privatperson som jag inte hört av på länge! Skitservice, helt enkelt!

Verkligen dåligt att dessa tjänster inte är "öppna" utan att man måste registrera sig!

Voi p....e ompa huono palvelu ottakaa vähän mallia pihit suomalaiset ei sit tarte joka sentiä kyniä pois immesiltä ;=(( ottakaa oppia svenneltä

Jag bor i Sverige men har ett finskt telefon nummer och söker nu mina
kompisars telefon nr, men jag behöver registrera mig först vad konstigt det skall vara, jag försöker men det funkar inte.
Jag blir så förbannad över att i Finland skall man behöva registrera sig för att söka ett telefon nummer.Hitta.se gratis Eniro.se gratis.
Jag lämnar mitt sökande och skickar ett mail.

Håller med tidigare kommenterare. Har bott 48 år i Sverige och det är väldigt krångligt att t ex leda efter sina studentkamrater i Helsingfors med omnejd.

Registrera sig, ok då. Men att t.ex Fonecta inte skickar information till svenska mobiler är ju mindre kul. De kan alltså inte debitera utländska kunder och telefonnummer? Eller så är det en personuppgiftslag som hindrar Fonecta mfl att skicka ut telefonnummer utomlands. Jag registrerade mig på Fonecta men fick i gen kod på sms. Jag ringde i förrgår Fonecta och bad om att få 3 sms och blev lovad att få dessa, men nichts, helt tyst. Snopet, kan man säga.

Dålig sökfunktion och besvärligt att få fram något behöver hitta personer för att skicka tackbrev men det verkar omöjligt, usch !

Det är hemskt att man måste betala och registrera sig för att nå sina släktingar som bor i Finland. Jag måste kunna nå dem om någon i släkten dör eller något annat händer som är akut! Ska man behöva registrera sig för detta? Skäms på er Finland!

verkar som att ni är djävligt snåla , osolidariska, icke Norden-vänner, giriga och ovilliga till information över huvud taget. Har ni Ryska stormakten över er eller är ni bara dumgiriga..?

.. ja ,, kopia måste skickas till Kreml om alla handlingar (offentliga) , från toabesök
och upp till allt annat,,,, därför Lilla_Edet gör dubbel grepp toapapper.

Miksi maksaa kun te muutenkin saatte tuloja kuin soitetaan jos numero löytyy, On sanottu että Suomalainen ei osa myydä mitään, tässä taas osoitus siitä toteamuksesta.

Finländare kan inte sälja någonting, igen ett bevis på detta. varför betala? Det gör man då man sedan ringer då man fått nummern, eljes får det bli eller så söker man kontakten på nåt annat vis.

Det var det djävligaste! Fy på sig Finland, ogint det är vad det är!

Helt omöjligt att hitta telefonnummer till släktingar i Finland. Varför finns söktjänsterna överhuvudtaget. Har slösat massor av tid på denna usla tjänst. Sanslöst

Siis todella ärsyttävää, ettei löydy edes osoitetta ilman rekisteröimistä ja maksua.

Jag håller fullständigt med att fonecta med flera är mer än tillåtet giriga samt för nyfikna, vad ska de med mina personliga uppgifter till? Tjäna mer pengar genom att sälja dom, fy fan säger jag, som flera före mig!!!!!

Så byråkratiskt! Urdåligt att man inte ens på Eniro kan få gratis information utan registrering! I Sverige är Eniro gratis.

Hittar ingenting! Alla formulär är på finska - inte svenska som det står att det ska finnas. Kostar dessutom pengar! Skitdåligt!

Verkligen dåligt. Att skicka julkort till sina släktingar i Finland kan vara en omöjlig uppgifft om man har tappat bort sin adressbok - som jag. Att Finland ligger så mycket efter??!! Det är inte att de tar batalt, men det går inte att registrera sig om man inte har en finsk mobil.

Gör om, gör rätt!

jag håller fullständigt med, er alla som har kommenterat.
helt sanslöst. fattar inte varför det ska vara så jävla hemligt....

jag kan lite sveska

försök hänga med internationellt, försök !!

Ring till dom och begär dom att svara på svenska.Så brukar jag göra ibland även om jag är svenskspråkig. på alla officiella plartser ska man nutiden kunna prata svenska

Önskar motsvarande adress till Eniro.se och Hitta.se i Finland. Någon dom kan vet?

Fy

Ja de är säkert gamla ryss fasoner som dom tillämpar allt skall vara hemligt

Ur led är tiden, är ett ordpråk som i mitt huvud får stå "för telefonregistret" i Finland
För att finna ett telefonnummer MÅSTE MAN REGISTERA SIG
Har NI i Finland inte sagt upp bekanskapet med RYSSLAND

Jag har länge vetat att svenskar är hatiska och rasistiska mot finnar, denna tråd bekräftar tyvärr mina farhågor.

Sen är det ju intressant att ingen av er tölpar ifrågasätter att vem som helst kan på 2 sek googla fram EXAKT var ni bor, på vilken våning och hur stort etc, hur huset ser ut, hur mycket ni betalade för kåken, om ni har bil eller inte och vad det är för märke, om ni har hund(!), ert telefonnummer, och när ni fyller år och har namnsdag etc. DET tycker jag är lite omodernt med tanke på vad man kan göra med sådan information (bara svenskar i sin enfald kan anklaga Finland för att vara omodernt). Jag önskar att ni kunde hålla er arrogans och rasism för er själva, men nej, ni måste ju spy er galla över hela internet.

Håller med. När jag flyttade till Sverige var jag chockad över det faktum att vem som helst kan hitta så mycket information om mig bara genom att skriva mitt namn på Google. I mitt fall räcker till och med förnamnet då det inte finns så många med samma namn i Sverige. Samma sak med personnummer som man innan den nya GDPR-lagen fick säga högt i överallt. Inte ett tanke på personligt integritet.

Visst är det smidigt att hitta en address när man ska skicka en julhälsning, men personligen vill jag inte att mina bekanta/galna ex/you name it vet exakt var jag bor och med vem.

Finland har inte offentlighetsprincipen, så vi har helt olika förutsättningar. Sverige är unikt med sin öppenhet, Finland fungerar inte på samma sätt.
Kolla upp sådant innan ni klagar.

Mvh
Både finne och svensk

Tycker helt som andra här . Det kan vara så att Eniro eller annan söktjänst kunde fixat detta men kostar kanske en slant ? väldigt dåligt av Finland att bara lossas som inget .
Olen ihan samaa mieltä niin kun te kaikki täällä , Se voisi olla kyllä niin että Eniro tai joku muu suuri yhtiö voisi tehdä samanlaisen systeemin kun täällä Ruotsissa mutta varmaan tämmöinen maksaa . On kyllä ihmeelistä että Suomen poliitiikot ja sen kansalaiset ei välitä tehdä asijalle mitään .

Internet är väl till för att göra det enklare för folk och träffas och handla eller vad är vitsen?

Jag kan inte mer än hålla med om alla ovanstående kritiker om man vill söka ett vanligt telefonnummer i Finland så verkar det vara helt hopplöst. Varför?

On Fonecta.fi sinne voit kirjautua ei maksa mitään, jopa facebookin kautta tai samalla kirjautumisella. Det finns Fonecta.fi du kan lågga in tex.om du är på facebook så kan du lågga in med samma konto. Det kostar ingenying.

Extremt bra av Finland att skydda sina medborgare genom att inte lägga ut allt om dem offentligt. I Sverige kan vem som helst jävlas med vem som helst när som helst. Sverige är ett paradis för stalkers!

Håller med båda sidor i sak, men handen på hjärtat alla finländare- en enkel vanlig telefonkatalog på nätet kan väl inte vara något hot? Gärna då tvåspråklig.
11% finne.

Ur ett finskt perspektiv känns det läskigt att ha all information tillgänglig för alla; var en människa bor, hur mycket deras lägenhet är värd, hur huset ser ut och vad man möjligen har för lön. Någon mellanform av Finlands och Sveriges mall vore säkert bäst...

Mycket intressant tråd som jag hittade av en slump när jag googlade "rasism mot finnar". Jag kommer från Finland och har bott i Sverige i drygt 20 år. Kan inte säga att jag har mött öppen rasism men mycket ignorans och arrogans. Kommentarer/ skämt om Ryssland i denna tråd är ett bra exempel. Och att svenskar kallar Finland omodernt är faktiskt skrattretande.

Att man behöver spy galla över ett helt land och dess folk för att man inte hittar ett telefonnummer eller en address talar mer om er själva än om Finland. Mitt förslag är att ni försöker agera som vuxna människor även här på nätet, precis som IRL.

I vilka andra länder är all information lätt tillgänglig för alla: var en människa bor, hur mycket deras lägenhet är värd, hur huset ser ut, när hen är född, vem som har samma adress, hurudan bil man äger, vad man möjligen har för lön osv.?

Med dagens läge och med facit i hand är den försiktigare metoden den klokaste. Svenska samhället antagligen det mest transparatent i hela världen, vilket är också är väldigt naivt och farligt. Skaffa anteckningsbok av papper och skriv ner viktiga nummer. Preppa telefonnr istället för att spy galla. Skriv riktiga brev om du fortfarande kan skriva med papper och penna och skicka brev med svindyrt porto... AI kan fejka röster så den du pratar med är kanske en robot. Vakna ur Törnrosasömnen.

Söker en skolkamrat som kom till Sverige under kriget,

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.