Jag letar efter en bok jag läste när jag var barn på 90-talet. det var om en pojke som for genom en spegel i badrummet till en annan tid/värld, tror han kom…

Frågan ställd

hej!

jag letar efter en bok jag läste när jag var barn på 90-talet. det var om en pojke som for genom en spegel i badrummet till en annan tid/värld, tror han kom till någon mystisk alkemist i ett torn. Bilderna var i mkt grått och väldigt speciell stil, lite otäck nästan. Pärmen hade en bild med pojken som stod vid spegeln i nåt material så det såg ut som en riktig spegel. skulle så gärna hitta den boken!

Svar

Besvarad

Det handlar troligen om Spegelstenen av Michael Palin, fast bilden där pojken står framför spegeln är inte på pärmen,  men inne i boken. På pärmen finns en bild av alkemisten bland sina apparater. Han håller den lysande spegelstenen, som ser ut som en kristallkula.

Boken är tillgänglig på Vaski-bibliotekens lager på finska och svenska.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentarer

Letar efter liknande bok! Vet att det var rosbuskar av något slag i boken och att en pojke/flicka försvann in i en spegel. Läste den för kanske 20 år sedan i mellanstadiet men har så tydliga minnen av vissa bilder.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.