Var kan jag få tag på bok-band böcker. Jag har en elev som är dyslektiker, så jag skulle behöva både barnlitteratur(för 10åring) och läroböcker.

Frågan ställd

var kan jag få tag på bok-band böcker.
Jag har en elev som är dyslektiker, så jag skulle behöva både barnlitteratur(för 10åring) och läroböcker.

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

I huvudstadsregionens stadsbiblioteks samlingar hittade jag 19 talböcker för lästräning. De flesta är i Grankulla bibliotek, några finns på Rikhardsgatans bibliotek i Helsingfors. Man får fram dem i biblioteksdatabasen Plussa med sökorden 'lästräning' och 'talböcker'. De kan beställas till ditt närmaste bibliotek.

Tal- och Punktskriftsbiblioteket i Sverige utger talböcker för lästräning, alltså talböcker inlästa på olika hastigheter. Vi kan försöka fjärrlåna talböcker därifrån. Tal- och punktskriftsbibliotekets hemsidor i internet: www.tpb.se. Från de här sidorna kan man komma till databasen Handikat som innehåller TPB:s talboksbestånd. Det viktiga är då att söka med ordet "lästräning".

Biblioteket för synskadade på Backasgatan har ett stort förråd med talböcker, också skolböcker. Där finns en liten samling lättlästa böcker på band som är inlästa med långsam hastighet. De är alltså inte talböcker för lästräning. Det lönar sig ändå att kontakta biblioteket för närmare information. Din elev kan bli kund på biblioteket, om du skriver ett utlåtande om läshandikapp. Talböckerna sänds direkt hem. Man kan också låna dem via stadsbiblioteket. Internet-adressen till Biblioteket för synskadade är www.nvkirjasto.fi.
Telefon: 22952230.

Kontakta gärna Berghälls bibliotek/ Helen Saari. Läs- och skrivknuten på Berghälls bibliotek hjälper gärna med material för dyslektiker.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.