Går det att söka i t.ex. Frank om man vill ta reda på hur många exemplar det finns av en viss bok och vid vilka bibliotek? Jag försöker sammanställa…

Frågan ställd

Hej,
Går det att söka i t.ex. Frank om man vill ta reda på hur många exemplar det finns av en viss bok och vid vilka bibliotek? Jag försöker sammanställa statistikuppgifter för detta i min pågående forskning, men just nu när jag söker får jag snarast fram uppgifter att boken/böckerna finns inom vissa biblioteksnätverk (helmet, fredrika m.fl) och då kommer det inte uppgifter om sammanlagt antal eftersom det sedan finns fler böcker vid de enskilda biblioteken. Kan jag ställa en sökfråga som ger mig svar på sammanlagt antal? Hur gör jag i så fall? Och om jag inte kan, hur borde jag då söka för att få svar på min fråga ändå?

Svar

Besvarad
Sist uppdaterat

Det är tydligen inte möjligt att få någon direkt statistik över tillgängligheten av ett visst verk på de finländska biblioteken. Enda möjligheten att få sådan information är att göra sökningen skilt för varje bibliotek eller bibliotekskluster och själv räkna ihop banden. Kom ihåg att antalet band inte är konstant eftersom nya band skaffas och gamla avskrivs hela tiden.

0 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.