Söker en barnbok om en flicka som hette Ofelia eller Octavia, hon bodde ensam i ett stort hus/lägenhet. Hon hade något husdjur, tror det var en fågel, och hon…

Frågan ställd

Söker en barnbok om en flicka som hette Ofelia eller Octavia, hon bodde ensam i ett stort hus/lägenhet. Hon hade något husdjur, tror det var en fågel, och hon hade ett paraply hon alltid hade med sig. Jag tror boken hade ett rött omslag. Läste boken när jag var ungefär 8-11 år (född år 2004)

Svar

Besvarad

Det här låter som Chris Riddells Ottolina- (inte Ofelia eller Octavia direkt, men nära) eller Ada Goth -serie eller möjligen en blanding av dessa två. De kan lätt blandas ihop eftersom de har många likheter (båda huvudpersonerna bor ensamma i ett stort hus och det förekommer alla möjliga djur i böckerna), och de är ju skrivna av samma författare, så kanske du har läst båda två och kommer ihåg detaljer lite här och där.

Här är en kort sammanfattning samt några kännetecken för vardera serie:

Ottolina bor ensam i ett stort höghus eftersom hennes föräldrar reser jämt runt världen för att samla olika slags intressanta föremål. Hon får dagligen besök av alla möjliga betjänter och hon har ett litet hårigt husdjur som heter Herr Hubb/Mr Munroe. Ottolina löser mysterier i böckerna.

Här är pärmbilden för den första boken i serien, Otttolina och den Gula Katten, som är röd:

https://boktugg.imgix.net/9789127089150.jpg?w=400

Ada Goth, dotter till poeten Lord Goth, klampar ofta omkring ensam på den enorma gamla herrgården Gasta Gorma. Hon har ett paraply som syns också på pärmbilden nedan. Det förekommer alla möjliga djur  bl.a. en fågel  i den första boken, Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård. Ada löser också mysterier, men målgruppen är för lite äldre barn jämfört med Ottolina.

Här är pärmbilden för andra delen i serien, Ada Goth och den fruktansvärda fullmånefesten, som är svart och rött och visar Adas paraply:

https://media.bonnierforlagen.se/bokbilder/b/9789163882081.jpg?timestamp=20160307042105

 

2 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.