Lediga jobb

Bibliotekarie

För dig som har intresse att jobba med barn och unga i en vacker skärgårdsmiljö: Pargas stad söker en bibliotekarie fr.o.m. 15.5 till barn- och ungdomsteamet. Din huvudsakliga uppgift är att främja barns och ungas mångsidiga läsning och biblioteksanvändning på svenska.

Till arbetsuppgifterna hör att ordna olika typer av evenemang, både inom ramen för småbarnspedagogik- och skolsamarbetet Biblioteksstigen och också inom övrig läsfrämjande och skapande verksamhet. Arbetet görs i samverkan med stadens skolor, daghem och ungdomsverksamhet samt föreningar och andra aktörer i staden.

Arbetet förutsätter erfarenhet av arbete med barn och unga samt ett aktivt intresse för barn- och ungdomslitteratur. Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av att jobba på svenska och kan den svenska barn- och ungdomslitteraturen. Till arbetet hör tätt samarbete över språkgränserna, både inom biblioteket och med andra aktörer. Du har stor möjlighet att själv utveckla ditt jobb så vi värdesätter initiativförmåga, självständigt arbete och idérikedom.

Till dina uppgifter hör också kundservice som innebär kvälls- och lördagsarbete och andra sedvanliga bibliotekarieuppgifter. Du jobbar i huvudsak i Pargas bibliotek men vid behov även i stadens övriga bibliotek.

Behörighetsvillkoren är lämplig högskoleexamen och god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Den uppgiftsrelaterade lönen är 2737,94€. Arbetet börjar 15.5 eller enligt överenskommelse och är tills vidare.

Den som väljs ska visa upp ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd innan arbetet börjas.

Vi tillämpar en prövotid på 4 månader.

Lämna in din ansökan via kuntarekry.fi.

Tilläggsuppgifter ges av bibliotekschef Tapani Häkkinen tfn 040 488 5878, tapani.hakkinen@pargas.fi

Ort
Pargas
Plats
Pargas huvudbibliotek
Börjar
Organisation
Pargas stadsbibliotek
Kontaktperson
Tapani Häkkinen
Telefon
040 488 5878