Information

Kontakt | Dataskydd, information om kakor och registerbeskrivningar | Tillgänglighetsutlåtande Logon och gränssnittskomponenter Temasidor för Finna

Biblioteken.fi är en allmänt tillgänglig webbplats för informations- och bibliotekstjänster. Webbplatsen publiceras på tre språk och varje språkversion har sin separata adress: www.biblioteken.fiwww.kirjastot.fiwww.libraries.fi. Den svenska webbplatsen innehåller till största delen samma innehåll som den finska. De engelska sidorna presenterar det finländska biblioteksväsendet internationellt. 

Webbplatsen innehåller information om biblioteksbranschen och anvisningar för biblioteksarbete. På webbplatsen förmedlas också aktuell information om branschen via olika kanaler. Du kan beställa meddelanden från Biblioteken.fi genom att registrera dig och beställa nyheter och meddelanden till din egen e-post. 

Webbplatsen Biblioteken.fi produceras och upprätthålls av de Nationella utvecklingstjänsterna vid Helsingfors stadsbibliotek tillsammans med andra aktörer i biblioteksbranschen. Till Biblioteken.fi-helheten hör också andra webbtjänster så som Bibliotekskanalen, Länkbiblioteket och Boksampo.fi. Du hittar tjänsterna via ingångssidan eller i listan Register A-Ö. Mera information om det riksomfattande utecklingsuppdraget och webbtjänsterna finns på sidan Riksomfattande utvecklingsuppdrag.

Du når redaktionen för Biblioteken.fi bäst via e-posten redaktionen@biblioteken.fi, via planeraren för de svenskspråkiga tjänsterna annamaria.malm@hel.fi eller via responsformuläret. 

Publiceringsinformation

Huvudredaktör: Matti Sarmela
Utgivare: Nationella utvecklingsenheten, Helsingfors stadsbibliotek – biblioteket som sköter det riksomfattande utvecklingsuppdraget
Webbplatsen Biblioteken.fi och de anknytna tjänsterna finansieras av undervisnings- och kulturministeriet. 
URN: NBN:fi-fe19981136

Webbtjänsten Biblioteken.fi (med det ursprungliga namnet "Puls") publicerades för första gången år 1995.

Informera på Biblioteken.fi

Biblioteken.fi når ut till bibliotek, biblioteksanställda och personer som är intresserade av bibliotekstjänster. Vi publicerar nyheter och meddelanden om bibliotekstjänster, bibliotekens webbtjänster och biblioteksarbete. Du kan beställa nyheterna och meddelandena till din e-post genom att registrera dig Biblioteken.fi, skapa inloggningsuppgifter och logga sedan in och beställ meddelandena. 

Olika sätt att informera via Biblioteken.fi

Biblioteksbranschens nyheter: Skicka nyhetstexten till redakionen för Biblioteken.fi eller via formuläret för nyheter. Nyheten publiceras efter att redaktionen har kontrollerat innehållet. 

Meddelanden: Lediga arbetsplatser, Fortbildning och seminarier, meddelanden och kampanjer: Du kan skicka in meddelanden och annonser via formuläret för meddelanden. Informationen publiceras efter att redaktionen kontrollerat innehållet. 

Förlag: Förläggare kan skicka information om sina publikationer till listan  Pienkustantajien uutuuksia - Förlagsmeddelanden till bibliotek

Alla nyheter, meddelanden och annonser kan också beställas som RSS-flöden.

Bibliotekens kontaktuppgifter: Vi lämnar över kommun-/stadsbibliotekens kontaktuppgifter som exceltabell enligt eget gottfinnnande, främst till små förlag och organisationer som vill skicka information om publikationer till biblioteken.

Administrativ information för bibliotekssektorn, avsedd för alla kommun-/stadsbibliotek: kontakta redaktionen på redaktionen@biblioteken.fi.