På jobb i biblioteket!

Inom biblioteksbranschen finns många nätverkerk och en hel del nationell verksamhet. När du arbetar på bibliotek är det bra att förutom de vardagliga sakerna känna till praxis inom branschen och gemensamma linjedragningar. Genom att följa  nationella infomationskällor och prenumerera på nyheter och meddelanden från Biblioteken.fi till din e-post får du information om ärenden som berör hela biblioteksbranschen.

Du kan stärka din kompetens genom att delta i utbildningar och seminarier samt följa direktsändningar eller titta på inspelningar.

Du hittar information om utbildningar inom biblioteksbranschen i Biblioteken.fi:s fortbildningskalender.

Bibliotekskanalen.fi sänder biblioteksbranschens seminarier live och inspelningar av seminarier hittar du på Utbildningskanalen.

Liboppi.fi hittar du distanskurser som kan studeras enskilt eller i grupp. 

Biblioteken som ansvarar för de regionala utvecklingsuppdragen (Ake) har webbplatser och nyhetsbrev vars innehåll inte är begränsat geografiskt. Ake-bibliotekens kommunikationskanaler och grupper på sociala medier hittar du här.

Seinäjoki stadsbibliotek har en nationell specialuppgift att främja läsning för barn och ungdomar. På SJK Ertes webbsidor hittar du information om biblioteksarbete för barn och ungdomar.

Flerspråkiga bibliotek har en specialuppgift att betjäna alla Finlands bibliotek genom att erbjuda cirkulerande samlingar på olika språk. Dessa kan beställas för att lånas ut till låntagarna i ditt eget bibliotek.

Publikationer relaterade till biblioteksbranschen hittar du på Biblioteken.fi:s webbplats.

Välkommen att arbeta inom den mångsidiga biblioteksbranschen!

På jobb i biblioteket.