Lediga jobb

Biblioteks- ovh kulturdirektör Lappträsk

Vi söker en entusiastisk och professionell biblioteks- och kulturdirektör för en fast anställning i Lappträsk kommun.

Hej du biblioteks- och kulturproffs! Vi söker en entusiastisk och professionell biblioteks- och kulturdirektör för en fast anställning i Lappträsk kommun. Anställningsförhållandet börjar 1.2.2024 eller enligt överenskommelse.

Biblioteks- och kulturdirektören leder kommunens biblioteks- och kulturverksamhet och är chef för sitt ansvarsområde. Utöver det dagliga kundbetjäningsarbetet omfattar tjänsten vård av samlingar, ekonomi- och personalförvaltningsuppgifter samt samarbete med intressentgrupper. Biblioteks- och kulturdirektören är också medlem i ledningsgruppen för bildnings- och välfärdstjänster.

I Lappträsk kommun tillhandahålls bibliotekstjänster av huvudbiblioteket i kyrkbyn och filialbiblioteket i Porlom.

Behörighetskraven för att agera som biblioteks- och kulturdirektör krävs en lämplig högre högskoleexamen, ledarskapsförmåga och god kännedom om bibliotekens uppgifter och verksamhet (1492/2016, 17 §). Uppgiften är tvåspråkig.

Vi förutsätter utmärkta kunskaper i det andra inhemska språket och åtminstone goda kunskaper i det andra inhemska språket. Tidigare erfarenhet av att ordna kulturtjänster är meriterande. Vi värdesätter god interaktionsförmåga, erfarenhet av biblioteksarbete för barn och unga och personalledning.

Till ordnandet av biblioteks- och kulturtjänster och olika evenemang hör också kvällsarbete.

Löner och andra anställningsvillkor bestäms av kommunens VAS-avtal och AKTA.

Vid tillsättningen av tjänsten iakttar vi en prövotid på 6 månader. Den som väljs till uppgiften ska uppvisa ett straffregisterutdrag som lagen (504/2002) förutsätter och lämna in ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd.

Ansökan ska lämnas in till Lappträsks utbildnings- och välfärdsnämnd via Kuntarekry-systemet senast 26.2.2024 kl. 12.00.

Lappträsk är en rökfri kommun.

Läs mer

Lappträsk kommun / Bibiliotek och kultur
Lappträsk kommun

Ort
Lappträsk
Plats
Lappträsk
Börjar
Slutar
Organisation
Lappträsk kommun
Kontaktperson
Pia Kokko
Telefon
050 5439522