Biblioteksfunktionär

Hangö stadsbibliotek söker en aktiv och entusiastisk biblioteksfunktionär till ordinarie anställning. Arbetsplatsen är huvudbiblioteket. Till arbetet hör morgon- och kvällsturer samt lördagsarbete. Arbetstiden är 36,15 timmar i veckan. 

Till funktionärens huvuduppgifter hör kundbetjäning och -rådgivning samt samlingsarbete. Övriga arbetsuppgifter påverkas bland annat av sökandes kunnande och intressen. 

Vi förutsätter goda kundbetjäningskunskaper, förmåga till växelverkan och kommunikation med olika människor samt god organisationsförmåga. Arbetet kräver goda muntliga kunskaper i finska och svenska samt nöjaktiga muntliga kunskaper i engelska. 

Intresse för att delta i främjandet av läsning ses som en fördel. Vi värdesätter även kunskaper i informations- och kommunikationsteknik, ett intresse för att delta i rådgivning av bibliotekets digitjänster samt erfarenhet av Koha-bibliotekssystemet. Vi är en del av Helle-biblioteksnätverket. 

Behörighetskraven är yrkesinriktad grundexamen, där det ingår eller därtill har avlagts 35 studieveckor / 60 studiepoäng omfattande ämnes- och yrkesstudier inom biblioteks- och informationsbranschen eller yrkesexamen i informations- och bibliotekstjänst.  

Befattningen söks elektroniskt via Kuntarekry.fi, https://www.kuntarekry.fi/, arbetsnyckel 303750. Även skriftliga ansökningar beaktas. 

Arbetet börjar 4.1.2021 eller enligt överenskommelse.

Lön: Enligt AKTA. Prövotiden är 6 månader. Den som väljs ska före anställningsförhållandet inleds lämna in ett godtagbart läkarintyg.

Tilläggsinformation: Milla Kuronen, milla.kuronen@hanko.fi, tel. 040 135 9382

Ort
Hangö
Plats
Berggatan 3 - 5
Börjar
Slutar
Organisation
Hangö stadsbibliotek
Kontaktperson
Milla Kuronen
Telefon
0401359382