Bibliotek, prenumerera på Read Hour -kampanjens nyhetsbrev!

Våren fortskrider med hast, och det gör också förberedelserna för Finlands största läskunnighetskampanj Read Hour! Redan för tredje året i rad tänker vi stanna upp hela Finland för att läsa i en timme onsdagen den 8.9.2021 kl. 19–20, och för det behöver vi er hjälp.

Bibliotek spelar en väsentlig roll i att upprätthålla människors läslust och läsvanor. Vi inbjuder nu alla bibliotek till att vara med och sprida Read Hour -kampanjens budskap runtom i Finland. Genom att prenumerera på kampanjens nyhetsbrev blir ni bland de första som får kampanjens officiella reklammaterial och underrättelser till er användning. Kampanjmaterialet blir tillgängligt i augusti.

Genom att medverka hjälper ni Barn- och ungdomsstiftelsen att bestyrka Read Hour -kampanjens inverkan på olika håll i landet. Denna inverkan rapporterar vi om till kampanjens finansiärer. Vi söker ständigt finansiering för att upprätthålla kampanjen, och genom att stöda kampanjen i ert bibliotek främjar ni dess möjligheter att komma till stånd också under kommande år. Tipsa även era bibliotekariekolleger i trakten om nyhetsbrevet!

Beställ nyhetsbrevet här

I väntan på det här årets kampanj kan man spana in skörden från Read Hour 2020 -kampanjen på adressen www.readhour.fi.

Med läsiver och ljusa vårhälsningar

Read Hour -kampanjen
Barn- och ungdomsstiftelsen