Grundexamen i affärsverksamhet, merkonom, inriktning bibliotekstjänster

Är det din dröm att jobba på ett bibliotek? Med en grundexamen i affärsverksamhet med inriktning på bibliotekstjänster kan drömmen bli sann! En merkonomexamen ger dig dessutom breda kunskaper i IT och gedigna kunskaper inom kundservice och försäljning.  

Studierna genomförs som flerformstudier under ca två års tid. Parallellt med dina studier är du på utbildningsavtal eller läroavtal på ett bibliotek. Första året studerar du de obligatoriska examensdelarna Kundservice, Resultatinriktad verksamhet och Arbete i en arbetsgemenskap (totalt 55 kp).  

Under det andra året studerar du examensdelarna Arbete inom bibliotekstjänster, 30 kp och Informations- och vägledningstjänster i bibliotek, 30 kp. Utöver detta kompletterar du dina kunskaper med t.ex. examensdelarna Försäljning, Marknadsföringskommunikation och innehållsproduktion, Projektarbete eller Evenemangsproduktion. Du läser även kurser i t.ex. hållbar utveckling och arbetslivets spelregler.  

Under dina studier har du kontinuerlig tillgång till personlig handledning och Office 365. Studierna genomförs delvis i digitalt format via Teams och delvis som handledda självstudier. Du behöver ha tillgång till en dator under hela utbildningstiden.  

Låter detta intressant och som något för dig? 

Ta kontakt med: 

Yrkesakademin i Österbotten
Carina Storhannus
tfn 044 7503232
carina.storhannus@yrkesakademin.fi
www.yrkesakademin.fi