Dataskydd

De nationella utvecklingstjänsterna vid Helsingfors stadsbibliotek ansvarar för produktionen av webbtjänsthelheten kring Biblioteken.fi och tjänsternas kommunikationskanaler. Stadsbiblioteket har enlighet med dataskyddslagen (2018), EU:s dataskyddsförordning (2016/679)  och annan tillämplig lagstiftning förbundit sig att skydda integriteten hos användarna av sina webbtjänster

Registerbeskrivningar i enlighet med EU:s allmänna dataskyddsförordning

Elektroniska informationsförfrågningar enligt dataskyddsförordningen: https://asiointi.hel.fi/

Användning av kakor

Vi använder kakor i våra webbtjänster för att förbättra tjänsternas prestanda och innehåll. Med hjälp av kakor erbjuder vi en mer personlig användarupplevelse och kanaler för sociala medier. I Intställningarna för Cookies kan du läsa mera om de kakor som används och godkänna eller hindra användningen av dem. 

Kakor (cookies) är små textfiler som webbläsaren sparar på din dator eller mobila enhet då du besöker en webbplats. Termen ”kaka” omfattar på dessa sidor även andra motsvarande tekniker. Nödvändiga kakor behövs för att webbplatsen ska fungera. Kakor som inte är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera kan också användas. De används bland annat för analys, uppföljning och marknadsföring, och avsaknaden av dem hindrar inte att nättjänsten fungerar. Sådana kakor kan användas endast med användarens samtycke.

En kaka kan sparas permanent på användarens enhet, varvid webbsidan kommer ihåg användaren när denna återvänder till sidan, även om webbläsaren stängts sedan det senaste besöket. Kakorna kan också vara sessionsspecifika, vilket innebär att de raderas efter att webbläsaren stängs.

Kakorna kan vara första partens kakor eller tredje parters kakor. Första partens kakor skapas av samma webbplats som användaren besöker. Tredje parters kakor skapas av en utomstående part.

(Källa: hel.fi)

Statistikuppgifter över användningen av Biblioteken.fi:s tjänster lagras för att utveckla tjänsterna. Vi följer också användningen av tjänsternas innehåll med hjälp av tjänsten Askem. Analysdata över användningen av tjänsterna behandlas eller lagras inte på ett sådant sätt att en enskild användare kan identifieras. Information lämnas inte ut till utomstående parter. 

Tillgänglighetsutlåtande

Tillgänglighetsutlåtande för webbplatsen Biblioteken.fi