Evenemangs- och idébank

#KirjastoLurettaa (PokemonGo)

Kategorier
mediakasvatus
pelit
tabletit
urheilu
asiakkaiden osallisuus ja yhteistyö
Målgrupp
kaikki asiakkaat
Varaktighet
0-2h
Pris
gratis
Beskrivning och målsättning

Luoda kirjastolla sijaitsevan PokemonGo pelin pokestopin ympärille tapahtuma. Tapahtumassa aktivoidaan lure (houkutin) joka houkuttelee pokemoneja ja pelaajia kirjastolle.

Tavoitteena ajankohtaista mobiilipeli-ilmiötä hyväksikäyttäen saada uusia asiakkaita kirjastoon, sekä pitää kuva kirjastosta tuoreena ja mielenkiintoisena. Kirjaston näkyvyyden lisääminen somessa = saada uusia seuraajia. 

Lurettajat Kallion kirjastossa

 

Rekommenderad tidpunkt
Iltapäivä, kun ihmiset ovat liikenteessä.
Material som behövs och materialets användningsändamål
Älylaite (puhelin / tabletti) ja PokemonGo pelaajatili (sekä lure hankittuna).
Hur evenemanget eller idéen genomförs

Päätetään aika ja suunnitellaan viestintä ennalta. Valitaan tapahtumalle "oma" hashtag. Valitaan kirjastosta sopiva paikka latauspisteelle. Informoidaan henkilökuntaa pelistä ja tapahtumasta, sekä sen tavoitteista.

Päätetään onko tapahtumassa mukana arvonta/palkintoja, ja millä tavalla se toteutetaan. Tässä tapahtumassa oli valokuvakilpailu, jossa asiakkaita pyydettiin kuvaamaan kirjastosta löytämiään pokemoneja ja jakamaan ne somessa tunnisteella #KirjastoLurettaa. Osallistujien kesken arvottiin palkintoja.

Tahtuman aikana asiakkaille tarjotaan mahdollisuus ladata sekä laitteitaan että itseään virvokkeilla (sähkö, kahvi, tee, vesi). 

I vilket skede borde man börja ordna evenemanget, motiveringar
Tapahtuman voi toteuttaa nopeallakin aikataululla, ensimmäisellä kerralla #KirjastoLurettaa-tapahtuman idea saatiin n. 24 h ennen tapahtumaa. Eniten aikaa menee tapahtumaviestinnän (juliste, somet) ja tapahtumakonseptin viilaamiseen.
Informering
Juliste ja somet (Facebook, Twitter, Instagram). Someviestintä on erityisen tärkeää PokemonGon luonteen vuoksi.

Jos kirjastosta löytyy pelaajia, niin kannattaa hyödyntää esim. Facebookin alueelliset PokemonGo-ryhmät jne.

Tapahtumalle kannattaa kehittää oma hashtag, jotta siihen liittyvät postaukset on helpompi etsiä netistä. Kalliossa käytettiin tapatuman nimenä #KirjastoLurettaa
Annat att ta i beaktande
Kirjastotila siistiksi ja houkuttelevaksi, mielenkiintoisen näköistä aineistoa esille! Varsinkin uusien käyttäjien mielikuvat kuntoon kirjastosta. Kalliossa oli reilu sata pelaajaa, näistä uusia naamoja yli puolet (mutu-tuntuma). Ikäjakauma pelaajilla oli 5 - 50 vuotta.
Inverkan på annan verksamhet i biblioteket, t.ex. oväsen
Varataan henkilökuntaa hoitamaan latauspistettä ja juttelemaan asiakkaiden kanssa. Somen seuraamiseen ja kommentoitiin täytyy varata aikaa.

Latauspisteelle paljon pistokkeita tarjolle.
Det bibliotek som gjort evenemangsbeskrivningen och Kontaktuppgifter
Kallion kirjasto
kallion_kirjasto@hel.fi / Janne Palander