Rentoutustarinatuokio

Beskrivning och målsättning

Rentoutustarinatuokion tarkoitus on korostaa kirjastoa paikkana, jossa jokainen voi rauhoittua ja rentoutua toisen kertomaa tarinaa kuunnellen ja itse kirjoja tutkien ja lukien. 

Kategorier
biblioteksanvändning / informationssökning
sagor
Målgrupp
barn
Evenemangets längd
0-2h
Kostnader för evenemanget
gratis
Hur evenemanget eller idéen genomförs

Tuokio alkaa niin, että lapset etsivät rauhassa itselleen mukavan paikan tarinankertojan lähettyviltä. Lattialla on hyvä olla vilttejä, tyynyjä, säkkituoleja yms. Tarinankertojan on hyvä korostaa, että nyt jokainen voi keskittyä vain tässä hetkessä olemiseen, sulkea pois mahdollisen hälyn taustalla ja kuunnella vain tarinaa ja tarinankertojan ääntä. Rentoutustarinatuokio on toki hyvä pitää mahdollisimman rauhallisessa kirjaston tilassa, mutta äänet taustalla ei haittaa. Tarinankerronnan taustalla voi soittaa myös hiljaista musiikkia.

Tarinan jälkeen lapset saavat maata/istua edelleen rauhassa paikoillaan hetken, jonka jälkeen he voivat hakea yksitellen itselleen mieluisan kirjan, palata takaisin paikalleen ja hiljentyä lukemaan/tutkimaan kirjaa. Ryhmän ikään nähden sopivia kirjoja on hyvä olla valmiiksi lapsille valittuna.  

Tuokion voi yhdistää vaikkapa kirjastonkäytönopetukseen ja kohderyhminä voi olla esikoululaiset tai ekaluokkalaiset, jotka tulevat tutustumaan kirjastoon, mutta miksei myös isommatkin lapset.  

Informering
ajan sopiminen suoraan ryhmän ohjaajan/opettajan kanssa
Det bibliotek som gjort evenemangsbeskrivningen
Jalkarannan kirjasto, Lahti
Kontaktuppgifter
Elina Timonen (elina.timonen2@lahti.fi)