Tatun ja Patun ihmekone

Beskrivning och målsättning

Limingan lastenkirjafestivaaleilla yhtenä toimintapisteenä oli rakentaa Tatun ja Patun ihmekone. Ihmekoneen tekemiseen saivat osallistua kaikki halukkaat festarikävijät. Ideana oli tehdä koneesta yhteisöllinen taideteos. Jokainen sai tehdä koneeseen jotakin tai jonkin osan liitettäväksi tai jatkaa jo jonkun toisen aloittamaa ideaa. Rakentamisen lisäksi pyysimme lapsilta ajatuksia siitä, mitä ihmekone tekee ja mihin se on tarkoitettu. Ideat kerättiin paperilapuille erilliseen laatikkoon. Ihmekone ja ideat asetettiin festivaalin jälkeen esille kirjastoon.

litteratur
konst
verkstäder
utställningar
handarbete
kundernas delaktighet och samarbete
barn
unga
Kostnader för evenemanget
under 100€
Material som behövs och materialets användningsändamål
Kaikenlainen (puhdas) kierrätysmateriaali: pahvilaatikot (eri kokoisia), pahviputket, vanhat näppäimistöt, narut, letkunpätkät, ruuvit, mutterit, teipit, väripaperit, värikynät, tussit jne. Melkein mikä tahansa soveltuva materiaali kelpaa, huomioiden puhtaus ja turvallisuus. Materiaalit liitettiin yhteen leikkaamalla, kuumaliiman (vain aikuisen käytössä) ja erilaisten teippien avulla.
I vilket skede borde man börja ordna evenemanget, motiveringar
Materiaaleja on hyvä alkaa kerätä muutamia viikkoja aikaisemmin. Muutama päivä ennen tapahtumaa voi halutessaan täydentää valikoimaa vielä kaupasta saatavilla koristeilla tms.
Det bibliotek som gjort evenemangsbeskrivningen
Limingan kirjasto
Liminganraitti 5, 91900 Liminka
Inverkan på annan verksamhet i biblioteket, t.ex. oväsen
Ihmekone on hyvä rakentaa esim. pöytien päällä, niin että sen ympärille pääsee joka puolelta. Pöytä kannattaa suojata esim. vahakankailla. Koneen koristelua maalaamalla kannattaa harkita, maalin kuivumisaika on ongelma.