Kesäpuuhaviikko kirjastolla

Beskrivning och målsättning

Olemme järjestäneet Lammin kirjastolla kesäpuuhaviikon alakouluikäisille lapsille yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa  jo useamman kerran.

Halusimme tarjota monipuolista, mukavaa ja maksutonta puuhaa lähellä lapsia.

kundernas delaktighet och samarbete
litteratur
biblioteksanvändning / informationssökning
skrivande
handarbete
naturen
mediefostran
spel
sagor
konst
verkstäder
barn
Evenemangets längd
flera dagar eller en temavecka
Kostnader för evenemanget
under 100€
Rekommenderad tidpunkt
Kesäloman alku
Aktörer och samarbetsparter
Paikallisia toimijoita, meillä ollut mukana koulu, sekä paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä.
Material som behövs och materialets användningsändamål
Kesäpuuhaviikon toiminnot voi järjestää omien mielenkiinnon kohteiden mukaan, sekä sen mukaan, ketkä toimijat pääsevät mukaan. Riippuu työpajoista, mitä tarvikkeita tarvitaan. Meillä ollut mm. lintujen bongausta, erilaisia leikki- ja liikuntahetkiä, askartelua, kankaanpainantaa, taidehetkiä, kielikylpyjä, ötökkäjahtia, elokuvapajaa, elokuvaesityksiä..
Tillstånd, avtal och upphovsrättsfrågor
Viikon päätteeksi olemme esittäneet kotimaisen elokuvan, johon on tarvittu esityslupa
Hur evenemanget eller idéen genomförs

Ohjelma kannattaa suunnitella hyvissä ajoin eri toimijoiden kanssa yhdessä. Olisi hyvä päästä markkinoimaan kesäpuuhaviikkoa jo toukokuun alkupuolella, jolloin koululaiset  ehtivät ilmoittautua mukaan. Täällä olemme ottaneet maksimi lapsimääräksi 20. Viikkoon on hyvä olla vähintään 2 ohjaajaa, sekä lisäksi pajojen vetäjät. Toki itsekin pystyy muutaman pajan vetämään, mutta mielestäni useimmille pajoille kannattaa pyrkiä saamaan ulkopuolinen vetäjä, jolloin itse voi toimia "apuopena".

Meillä puuha on ollut päivittäin klo 10-14 viikon ajan. Lapset ottavat mukaan omat eväät ja välissä pidetään pieni ruokkis. Päivään mahtuu siis 2-3 puuhaa. Jotkut pidemmät projektit ovat vieneet koko päivän.

I vilket skede borde man börja ordna evenemanget, motiveringar
Vuoden vaihteen jälkeen kannattaa alkaa ainakin itse kartoittaa, mitä puuhaviikkoon voisi kuulua. Ehkä huhtikuussa on hyvä tehdä lopulliset viilaukset, että ehtii markkinoida tapahtumaa.
Informering
Kirjastossa sekä koululle Wilman kautta.
Det bibliotek som gjort evenemangsbeskrivningen
Lammin kirjasto
paivi.ruuskanen@hameenlinna.fi
Inverkan på annan verksamhet i biblioteket, t.ex. oväsen
Työpajojen on hyvä olla erillisessä tilassa, sillä lapsista lähtee ääntä. Myös lähiluontoa kannattaa ehdottomasti hyödyntää!