Senioreiden älylaitemessut

Beskrivning och målsättning

"Harkitsetko uuden älypuhelimen tai tabletin hankintaa? Tervetuloa kirjastoon tutustumaan erilaisiin älylaitteisiin ennen ostopäätöksen tekoa. ATK Seniorit Mukanetti ry:n vertaisohjaajat esittelevät eri valmistajien uusimpia älypuhelimia ja tabletteja sekä opastavat niiden käytössä."

Tapahtuman tavoitteena on rohkaista ikäihmisiä tietotekniikan pariin. Uuden älylaitteen hankkimiseen voi liittyä monenlaisia huolia, joihin laitteisiin tutustuminen epäkaupallisessa ympäristössä voi auttaa. Vertaisohjaus madaltaa kynnystä osallistua. Älylaitemessut ovat myös hyvä tilaisuus markkinoida kirjaston digitukea.

digirådgivning
annan informationsteknik
seniorer
Evenemangets längd
en halv dag
Kostnader för evenemanget
gratis
Rekommenderad tidpunkt
SeniorSurf-päivä, Vanhustenviikko
Aktörer och samarbetsparter
- ATK Seniorit Mukanetti ry (Pirkanmaa), Enter ry (Uusimaa) tai muu alueellasi digiopastusta tarjoava senioreiden yhdistys
- Vanhustyön keskusliitto
Material som behövs och materialets användningsändamål
- Älylaitteet yhteistyökumppanilta ja/tai kirjastolta
- Esteetön tila
- Avoin langaton verkkoyhteys ja sähköpistokkeita
Hur evenemanget eller idéen genomförs

Selvitä alueellasi digiopastusta järjestävä taho ja pyydä heitä yhteistyöhön kanssasi. Senioreiden digiopastuksen järjestäjiä on koottu mm. SeniorSurfin opastuspaikkakarttaan (https://www.seniorsurf.fi/opastuspaikat/).

Älylaitemessut voi järjestää myös kirjaston omilla laitteilla ja kirjastohenkilökunnan voimin, jos siihen on mahdollisuus.

Informering
- Kaupunkisi/kuntasi/alueesi Vanhustenviikon tiedotuskanavat sekä ikäihmisten palvelut
- Jalkautuminen alueesi muihin Vanhustenviikon tapahtumiin
- Yhteistyökumppanisi tiedotuskanavat