Evenemangs- och idébank

Eläinten viikon eläinkirjavinkkaus

Kategorier
kirjallisuus
luonto
sadut
Målgrupp
lapset
nuoret
Varaktighet
0-2h
Beskrivning och målsättning

Eläinten viikko (4. - 10.10.) on oiva ajankohta kutsua koululuokkia eläinaiheiseen kirjavinkkaukseen kirjastoon ja samalla herättää keskustelua tärkeistä eläinsuojeluasioista. Eläinten viikolla on joka vuosi eri teema, jonka voi ottaa huomioon vinkkausta suunnitellessa.

Suomen eläinsuojelu ry SEY julkaisee joka syksy lapsille suunnatun Eläinten viikon tieto- ja tehtävävihkosen, jota voi käyttää lähteenä eläinsuojeluasioista kertomiseen ja pohjana keskusteluun. Vihkosia voi tilata maksutta myös jaettavaksi lapsille.

Kivoja eläinaiheisia lasten ja nuortenkirjoja riittää, joten vinkattavien kirjojen haalimisessa ongelmana on lähinnä valinnan vaikeus. Kaikkien vinkattavien kirjojen ei välttämättä tarvitse olla suoraan eläinaiheisia vaan myös kirjat, joissa eläin on vain sivuroolissa, käyvät vinkkaukseen hyvin. Eläinaiheiset runokirjat sopivat mainiosti vinkattaviksi, samoin tietysti erilaiset eläintietokirjat.

Rekommenderad tidpunkt
Eläinten viikko 4. - 10.10.
I vilket skede borde man börja ordna evenemanget, motiveringar
Eläinten viikon materiaalit kannattaa tilata hyvissä ajoin ja olla myös opettajiin yhteydessä ajoissa.
Annat att ta i beaktande
Lapsilla ja nuorilla riittää yleensä juttua eläinasioista, joten vinkattavien kirjojen määrä kannattaa pitää maltillisena.
Det bibliotek som gjort evenemangsbeskrivningen och Kontaktuppgifter
Humppilan kunnankirjasto
meeri.sipila@humppila.fi