(Etä)kirjoittajapiiri

Beskrivning och målsättning

Kirjoittajapiirin ideana on ollut keskustella ja innostua kirjoittamisesta, jakaa omia tekstejä ja ideoita sekä tehdä kirjoitusharjoituksia ja oppia erilaisten tekstien tekemisestä. Ryhmä on kokoontunut joka toinen viikko. Vuonna 2020 kokoonnuttiin välillä paikan päällä mutta enimmäkseen Google Meetissä etäyhteyden välityksellä.

litteratur
skrivande
konst
verkstäder
vuxna
Evenemangets längd
0-2h
Kostnader för evenemanget
gratis
Rekommenderad tidpunkt
Arki-iltaisin. Sopivaa viikonpäivää ei välttämättä kannata lyödä lukkoon heti alussa, koska osallistujilla voi olla täsmällisiä toiveita.
Aktörer och samarbetsparter
Mahdollinen yhteistyö paikallisten kirjoittajayhdistysten kanssa.
Material som behövs och materialets användningsändamål
Etäyhteyspalvelu, kirjoittamisoppaita, kynää ja paperia.
Hur evenemanget eller idéen genomförs

Ennen kaikkea tarvitaan kirjastolainen vetämään, näkemystä ja kokemusta kirjoittamisesta, jonkin verran alkumarkkinointia sekä idean mukauttamista omiin ajatuksiin, kohderyhmään ja jäsenten näkemyksiin.

I vilket skede borde man börja ordna evenemanget, motiveringar
Kunkin kerran järjestelyyn ei kannata uhrata kovin montaa tuntia, vaikka siihen kyllä saisi uppoamaan paljonkin aikaa. Kannattaa kuitenkin miettiä asiaa monta päivää etukäteen, jotta ehtii tarvittaessa tilata esim. taustamateriaaliksi kiinnostavia kirjoja muista kirjastoista (tämä pätee etenkin pieniin kirjastoihin, joissa ei ole kovin iso kokoelma).
Informering
On hyvä jakaa tietoa ainakin aloittavasta kirjoittajapiiristä myös kirjaston tiedotuskanavien ulkopuolella, esim. paikallislehdessä.
Annat att ta i beaktande
Etäyhteyspalvelut voivat olla etenkin koronan jälkeisenä aikana kestoltaan rajoitettuja tai muuten maksullisia. Osa jäsenistä suosii paikan päällä kokoontumista ja osalla voi ihan muuten vain olla ongelmia tekniikan kanssa.
Det bibliotek som gjort evenemangsbeskrivningen
Mäntynummen kirjasto
Mäntynummenkuja 15, 08500 Lohja (Lohja)