Etä-Pehmojen Yö

Beskrivning och målsättning

Suosittu Pehmojen Yö on aiempina vuosina toivottanut pehmolelut tervetulleiksi yökylään. Tällä kertaa Pehmojen Yö järjestetään kotona – mitä kaikkea pehmoiset ystävät keksivätkään? Mikä on pehmolelujen lempipaikka lukea?

Kirjasto haastaa mukaan tempaukseen, jossa perheet voivat lähettää kuvan pehmoleluistaan lukuharrastuksen äärellä. Kuvista muodostetaan kuvagalleria kirjaston Facebook-sivulle pehmojen omistajien katseltavaksi. Matalan kynnyksen tapahtuma rohkaisee lukemiseen ja kirjaston käyttämiseen.

kundernas delaktighet och samarbete
annan informationsteknik
valokuvaus
barn
Evenemangets längd
flera dagar eller en temavecka
Kostnader för evenemanget
gratis
Aktörer och samarbetsparter
Kajaanin kaupunginkirjaston tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kultturan kanssa, mutta kirjasto voi toteuttaa tapahtuman myös itsenäisesti.
Material som behövs och materialets användningsändamål
Tapahtumaa varten luotiin oma sähköpostiosoite.
Tillstånd, avtal och upphovsrättsfrågor
Kuvat käsitellään nimettöminä ja kirjastolla on oikeus muokata kuvia, johon asiakkaat ovat suostuneet lähettäessään meille kuvia.
Hur evenemanget eller idéen genomförs

Lapsi lähettää huoltajan avustuksella kirjaston sähköpostiin kuvan pehmolelustaan esimerkiksi lukemassa. Viestiin liitetään pehmolelun nimi sekä lyhyt teksti siitä, mitä kuvassa tapahtuu. Mukaan voi liittää myös oma nimen, jos haluaa osallistua elokuvalippujen arvontaan. Meidän tapauksessa yhteistyötaho hankki elokuvaliput, joten ne olivat kirjastolle maksuttomia.

Ohje kuvien ottamiseen:

Pidätämme oikeuden muokata kuvia ja päättää niiden julkaisusta. Kuvan vähimmäiskoon on oltava 1200 x 630 pikseliä. Älylaitteilla otetut kuvat täyttävät yleensä nämä vaatimukset. Varmistathan että kuvassa ei ole ihmisiä tai henkilökohtaisia tietoja.

I vilket skede borde man börja ordna evenemanget, motiveringar
Neljä viikkoa aikaisemmin. Ideointi ja markkinointi viikoilla 1-2. Osallistumisaika 3-4 viikoilla. Kuvien julkaisu viikon 4 lopussa.
Informering
Tiedotus tapahtuu kirjaston ja yhteistyökumppanin sosiaalisessa mediassa, sekä kirjaston tiloissa. Kun kuvat ovat julkaistu ja tapahtuma on päättynyt, markkinoidaan siitä samoissa kanavissa.
Det bibliotek som gjort evenemangsbeskrivningen
Kajaanin kaupunginkirjasto
kaupunginkirjasto@kajaani.fi
Inverkan på annan verksamhet i biblioteket, t.ex. oväsen
Etätapahtuma ei vaikuta muuhun toimintaan.