Resultaten från bibliotekens riksomfattande användarenkät är klara

Resultaten finns samlade på finska, svenska och engelska på rapporteringsplattformen:

http://survey.taloustutkimus.fi/dashboard/kirjastot_avoin/

Plattformen har gjorts i samarbete mellan Regionförvaltningsverken och Taloustutkimus. Södra Finlands Regionförvaltningsverk har också sammanställt en rapport om det riksomfattande resultatet http://www.avi.fi/web/avi/julkaisut-2018. Rapporten kommer att översättas till svenska.

Sammanlagt svarade närmare 30 000 personer på enkäten. En tredjedel svarade på den elektroniska svarsblanketten. Resultatet var mycket bra jämfört med tidigare riksomfattande enkäter. Tack alltså till er för att ni marknadsförde den till era användare!

Då ni undersöker resultaten lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid mängden respondenter i ert bibliotek eller kommun och deras bakgrundsuppgifter (ålder, kön m.m.), eftersom gruppen respondenter kan ha fördelat sig annorlunda än biblioteksanvändarna i allmänhet. Lättast hittar ni sammanställningen av respondenter under ”respondenternas struktur” uppe till höger på rapporteringsplattformen.

Södra Finlands RFV arrangerar 3 st. en timmes webinarier (på finska) om hur man kan använda rapporteringsplattformen

  • 13.9. kl. 9-10
  • 20.9. kl. 9-10
  • 27.9. kl. 14-15

Alla fortbildningar arrangeras via Adobe Connect på adressen: https://avi.adobeconnect.com/esavi/

De öppna svaren har ni redan tillgång till när det gäller dem som svarat på pappersblankett, men de elektroniska finns ännu hos oss. Vi sänder dem kommunvis från RFV under september månad. Offentligt syns de bara som ordmoln i rapporteringsplattformen.

Information:

Om enkäten och resultaten: Susanne Ahlroth, tfn 0295 018 762, susanne.ahlroth@avi.fi och Antti Seppänen, tfn 0295 016 354, antti.seppanen@avi.fi.

Om rapporteringsplattformen: Petra Kantola, tfn 050 439 4489, petra.kantola@taloustutkimus.fi