Tjänsten Fråga bibliotekarien har förnyats

Fråga bibliotekarien har förnyats. Tjänsten har fått en ny och mer luftig layout. Vi hoppas att tjänsten nu är trevligare och flexiblare. Vi har lagt till några nya funktioner som biblioteken kan använda. Svararbiblioteket syns nu både i samband med svaret och under Info i listan över bibliotek som deltar. Om du klickar på svararbiblioteket i svaret eller i listan över bibliotek som deltar kommer du till en lista med det ifrågavarande bibliotekets alla svar. Om ni vill kan ni länka till den här listan i era inlägg på sociala medier eller på bibliotekets webbsidor.
http://biblioteken.fi/fraga/info-om-tjansten/bibliotek

På Fråga bibliotekarien-tjänstens webbsidor sammanställer vi också samlingar över aktuella ämnen. Samlingarna innehåller svar som har getts under åren. Förutom att samlingarna innehåller nyttig information, går de också bra att dela på sociala medier.
http://beta.biblioteken.fi/fraga/samlingar

Nya svar kan du beställa som RSS-flöden. Kysy kirjastonhoitajalta – Fråga bibliotekarien finns också på Facebook.
http://beta.biblioteken.fi/fraga/info-om-tjansten/bestall

Senare i vår kommer Biblioteken.fi också att erbjuda lämpligt innehåll för bibliotekens informationssökningssidor. Vi informerar mera om saken senare.

Angående hur man svarar på frågorna har det inte skett några större förändringar. Om ditt bibliotek behöver handledning med att använda den nya tjänsten eller har frågor om användar-ID: n, så kontakta redaktionen för Biblioteken.fi (kontaktuppgifter nedan).

Vi tar gärna med nya svararbibliotek i tjänsten, ta kontakt, redaktionen ger handledning.

Bekanta er med tjänsten, visa den åt era besökare och använd själva materialet kreativt. Vi tar gärna emot respons och utvecklingsidéer. Vi är glada över att få samarbeta med er.

Nina Granlund
Redaktionen för Biblioteken.fi
nina.granlund@kirjastot.fi

Anna-Maria Malm
Redaktionen för Biblioteken.fi
annamaria.malm@biblioteken.fi