Mediakasvatus ja digiosaaminen

Esa Riutta ja tekoälyn hyödyntäminen osana kirjastotyötä

Tekoälyn hyödyntäminen

Koulutuksessa tutustutaan mahdollisuuksiin mitä tekoälysovelluksilla pystyy nykypäivänä tekemään, erityisesti kirjastotyössä.

 Sisältö:

Generatiivinen tekoäly

  • Miten se toimii ja miten sitä kannattaa käyttää
  • Missä se on hyvä ja missä huono
  • Teksti, kuva, ääni ja video - mitä se osaa jo niin hyvin, että siitä on hyötyä

Esimerkkejä käyttötavoista

Nordic Libraries Together 2024

Yhteispohjoismaalainen Nordic Libraries Together 2024 -konferenssi järjestetään Oodissa 4.-6.9.2024. Ilmoittautuminen on nyt auki! 

Nordic Libraries Together -konferenssien ohjelma suunnitellaan pohjoismaisten kirjastojen yhteistyönä ja sen taustalla on vuonna 2019 perustettu Nordic IFLA Network, eli NINja-verkosto. Ensimmäinen Nordic Libraries Together -konferenssi järjestettiin Malmössä 2021, seuraava vuonna 2022 Bergenissä ja viimeisin vuonna 2023 Reykjavikissa. 

Esihenkilöt Liboppiin: Sisällöt ja mahdollisuudet tutuiksi!

AKE-kirjastot kutsuvat tällä kertaa erityisesti johtajat ja esihenkilöt kautta Suomenmaan yhteiseen Liboppi-aamupäivään!

Aluksi kuulemme mitä kaikkea Libopista tällä hetkellä löytyy ja miten tähän on päästy. Kuinka motivoida ja rohkaista henkilökuntaa digitaalisten aineistojen pariin ja opiskelemaan itsenäisesti? Aihetta pohtii Digi- ja väestötietoviraston suunnittelija Mirva Gullman.

Mediasiltoja rakentamassa: Kulttuurisensitiivisyys ja antirasistinen työote kirjastotyössä

Mitä ovat kulttuurisesti kunnioittavat vuorovaikutustaidot? Miten viestin arvostavasti kaikkien asiakkaiden ja ammattilaisten kanssa? Miten varmistan turvallisemman tilan toiminnan omassa kirjastossani?

Mediasiltoja rakentamassa ‑koulutussarjan toisessa osassa tutustumme kulttuurisensitiivisyyden ja antirasismin käsitteisiin sekä pohdimme niiden toteutumista kirjastotyössä. Tilaisuus koostuu vierailevan kouluttajan alustuksesta, osallistujien omasta pohdinnasta ja yhteisestä keskustelusta. Tilaisuudesta saat uutta tietoa, vinkkejä ja vertaistukea omaan työhön.