Fortbildning och seminarier

Bild, berättelse och växelverkan - Konstfältets marknadsföring och digitala plattformar

Pekka Saarikorpi: forskare, musiker, kulturproducent

Välkommen på lunchföreläsning till Luckan Helsingfors! Anmälan till: smartkultur@luckan.fi

På Pekka Saarikorpis föreläsning närmar vi oss marknadsföring ur kulturaktörens perspektiv. Utbildningen grundar sig i nuvarande forskning kring marknadsföring, publik och digitala plattformar och speglas mot Saarikorpis egna erfarenheter som kulturaktör. Under föreläsningen öppnar vi upp marknadsföringens och marknadskommunikationens principer med konstperspektivet i första rummet. Vi leds in på konstmarknadsföringens grunder med hjälp av praktiska exempel och diskuterar kring konstmarknadsföringens utmaningar, möjligheter och verktyg. Bildspråk och narrativt berättande inom marknadskommunikation, målgruppen och digitala plattformar är i fokus.

Pekka Saarikorpi är doktorand med konstmarknadsföring och publikarbete som forskningsområde vid Hanken School of Economics.

Som bakgrund till arbetet bakom doktorsavhandlingen har Pekka Saarikorpi mer än 20-års erfarenhet inom musik och scenkonst. Han har fungerat som musiker på över 30 album och arbetat inom scenkonsten tillsammans med ett flertal fria grupper. Med sitt soloprojekt Lento har Pekka Saarikorpi uppträtt runt omkring i Europa, och har i Finland samarbetat med bland andra Carl Knif, Pori Dance Company, Wusheng Company och Matchbox Company. Utöver sin konstnärliga karriär har Saarikorpi arbetat som föreläsare vid ett flertal finska konsthögskolor och han har även erfarenhet av internationella evenemangsproduktioner.

Evenemanget passar speciellt dig som har behov av insikter i digital marknadsföring och jobbar som frilansare inom konst och kultur. Köp lite lunch från vårt cafe och ta del av den intressanta, kostnadsfria föreläsningen.

Observera att föreläsningens språk är finska. Evenemanget arrangeras av Smartkultur i Nyland.

Ort
Helsingfors
Plats
Luckan Helsingfors
Börjar
Slutar
Organisation
Smartkultur i Nyland
Kontaktperson
Staffan Gräsbeck
Telefon
0400789498
Avgift
0
Fortbildningens eller seminariets tema