Fortbildning och seminarier

Längtan efter framtiden?

Kan följas på nätet

Tv-och dataspel fortsätter att i stadig takt bli en allt större del av vår kultur, speciellt för barn och unga. Men hur kan den bredare allmänheten få en större förståelse och exempelvis bibliotekarier och pedagoger integrera denna typ av kultur i deras arbete? Anders Olsson, ungdomsbibliotekarie på Dynamo, berättar ur olika perspektiv hur man kan arbeta med tv-spel i biblioteksverksamhet och i läsfrämjande projekt.

Litteraturvetaren och spelutvecklaren Petter Skult (FD) kommer även att besöka oss och diskutera den post-apokalyptiska genren och hur den tar sig uttryck i både romaner, film och spel. Genren är mer populär än någonsin idag, och orsaken verkar uppenbar: en rädsla för vad framtiden bär med sig. Men genren har även andra dimensioner, särskilt ifall upplevelsen av den post-apokalyptiska verkligheten är interaktiv, som i spel. Skult kommer hålla en föreläsning om genrens historia, moderna uttrycksformer och framtid.

Seminariet är digitalt och öppet för alla intresserade. Speciellt bibliotekarier, pedagoger och personer som arbetar med barn och unga kan ha nytta av dessa föreläsningar.

Du anmäler dig här https://www.open.ax/ (klicka på "visa kurser" och skrolla sedan ner till "Litteraturvetenskap VT21 - Längtan efter framtiden?"). Några dagar innan seminariet får du sedan en länk till seminariet där man kan ta del av föreläsningarna samt ställa frågor och diskutera med andra deltagare och föreläsare.

Välkomna!
 

Ort
Digitalt
Plats
Digitalt
Börjar
Slutar
Organisation
Mariehamns litteraturdagar, Högskolan på Åland
Kontaktperson
Matilda Nordberg
Telefon
04575392024
Avgift
Gratis